Pronkzitting in Mariahout en receptie bij de Vliegemeppers. - Blog - CV de Zandhazen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pronkzitting in Mariahout en receptie bij de Vliegemeppers.

Gepubliceerd door in Nieuws ·
 
Pronkzitting in Mariahout en receptie bij de Vliegemeppers.

 
 
Vorig weekend was het weekend van vreemd gaan. Alle recepties en pronkzittingen binnen de gemeente Meierijstad waren geweest dus het was thuis op een houtje zitten bijten of over de gemeentegrens heen stappen. Dit laatste werd de keuze en voorwaar geen slechte. Eerst werd op vrijdagavond de pronkzitting in Mariahout bezocht door de notabelen van CV de Zandhazen. Want zo is ons protocol wel: als er vreemd gegaan moet worden dan doet dat het bestuur en de prins. Nou , he was ze goed bevallen want ze waren heel enthousiast over de pronkzitting. Veel humor dus veel te lachen.
Zondag stonden de Vliegenmeppers uit Boekel op het programma. Deze jongens stonden al jaren aan ons te trekken en nu was er de gelegenheid. Tismarwadegewendbent was er ook bij dus we waren met een hoop man. De kastelein glunderde van oor tot oor toen hij ons binnen zag komen en zijn sterkste ober werd naar onze tafel gestuurd om de bestellingen te verzorgen. Nou staan we in de regio bekend als een feestclub maar iedere carnavalsvereniging weet dat wij matige drankgebruikers zijn. Bier is voor ons echt maar bijzaak. Nee, wij zijn van het sfeer creëren en gezelligheid. Contacten leggen met vreemden en zo.

Dus de potige ober kon weer vertrekken en een klein oberinneke bracht af en toe een glaasje op bestelling. Het was er overigens wel gezellig en de stemming zat er meteen goed in. Onze voorzitter John was weer op dreef met zijn toespraak en waar hij het vandaan haalt mag Joost weten maar hij weet altijd meer over het verleden van de vorst dan de vorst zelf. Rond half 4 vertrok een delegatie , waaronder de prins naar Boerdonk voor het in ontvangst nemen van de prijs voor de beste trekkertrek organisatie van Nederland.  

Hoezee, hoezee, hoezee. Na de plichtplegingen die daar dan bij horen, allé, vat er inne en zo, vertrok de delegatie weer richting Boekel voor part two van de receptie bij de Vliegenmeppers. Rond 9 uur begon de geeuwhonger op te spelen en daar moest iets aan gedaan worden en ex-prins Marti zette de deuren open . Bij van de Rijt werd de koelkast met eieren leeggeroofd en het was nog lang onrustig in de Janus. Eind goed al goed.CV de Zandhazen op Facebook
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu